Jouw
toekomst

Het Sint-Annacollege is een geïnspireerde en warme school. We helpen je te ontwikkelen tot een persoon in balans, vaardig in levenslang leren en klaar voor de wereld van morgen.

Onzeschool Visie Intro
Dashed Bg@2x A
Onzevisie Kracht

Kracht

Kom in onze school je talenten ontdekken. Wij helpen je verder te ontplooien. Samen lossen we problemen op en leren we je inzien dat de wereld vanuit dit perspectief uit kansen en uitdagingen bestaat. Onze leerkrachten helpen je uitdagende doelen te kiezen.

Met de juiste focus en onder onze begeleiding doe je de nodige kennis en ervaring op. Zo bereik je met succes je doel.

Dashed Bg@2x A

Synergie

In onze school is iedereen van tel. School maken doen we met leerlingen, leerkrachten, ouders en onze externe partners. Samen hebben we betere inzichten en bereiken we meer.

Leer samen met ons echt naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen. Pas dan geeft samenwerken energie en krijg je een boost aan creativiteit.

*synergie is de extra energie die ontstaat door de som van de verschillende delen

Onzevisie Synergie
Dashed Bg@2x A
Onzevisie Balans

Balans

Een gezonde levenshouding geeft kracht aan je brein. Om te kunnen leren is het belangrijk dat je je goed voelt, zowel op sociaal als op emotioneel vlak. Ook voldoende slaap, een evenwichtige voeding en de nodige beweging zijn noodzakelijk.

We hechten belang aan spiritualiteit. Als katholieke dialoogschool geven we je de ruimte om na te denken en te praten over jouw levensbeschouwing. We luisteren naar elkaars verhalen en leren van elkaar. We organiseren ook momenten van bezinning. Inwendige rust en stilte vormen een kompas dat je helpt om in onze complexe wereld te navigeren. 

Dashed Bg@2x A

Wereldwijs

We leren je vol overgave onze wereld, de natuur en de rijkdom aan cultuur te koesterenJe deelt deze wereld met planten en dieren en die wereld is slechts levensvatbaar in een heel kwetsbaar evenwicht waarin elke soort zijn functie heeft. We maken je bewust van jouw afhankelijkheid van de andere soorten én van jouw verantwoordelijkheid t.o.v. deze andere soorten.

Je deelt deze wereld met andere mensen en mensen kunnen knappe ideeën, voorwerpen en structuren bedenken en realiseren. We laten je ervaring opdoen met de rijkdom aan cultuur tijdens lessen, excursies en buitenlandse reizen.

Onzevisie Wereld
 • Sint Annacollege Citaten Margriet
  "Hier heb ik geleerd te studeren, kritisch te zijn, discussies te voeren en anderen te begrijpen. Daar ben ik dankbaar voor."
  Margriet - Oud-leerling
 • Sint Annacollege Citaten Oudlln
  Uitstekende school met zeer toffe leerkrachten.
  Dustyn - Oud-leerling
 • Sint Annacollege Citaten Oudlln
  Sint-Anna is een school die zich inzet om een zo breed mogelijk pakket aan te bieden, zodat je zelf je weg kan zoeken in je eigen interessegebieden.
  Simon - Oud-leerling
 • Sint Annacollege Citaten Oudlln
  Ik heb er vier topjaren beleefd met geweldige leerkrachten die oprecht geven om hun leerlingen en zich met hart en ziel inzetten om hun leerlingen verder te helpen met problemen.
  Evi - Oud-leerling
 • Sint Annacollege Citaten Oudlln
  Na enkele lastige jaren hier goed op mijn pootjes terecht gekomen en een mooie basis kunnen leggen voor verdere studies en leven.
  Bob - Oud-leerling
 • Sint Annacollege Citaten Lln Jongen
  "Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis is Latijn echt de moeite. Door verschillende teksten te bestuderen word je als het ware ondergedompeld in de Romeinse cultuur."
  Michiel - Latijn-wiskunde
 • Sint Annacollege Citaten Helena
  Er is veel meer groen in het Sint-Annacollege dan in scholen die echt midden in de stad Antwerpen liggen.
  Helena - Latijn - moderne talen
 • Sint Annacollege Citaten Sebastian
  Het is een school die veel van jou verwacht waardoor je zelf ook de lat hoger legt en veel meer kan bereiken.
  Sebastian - Handel
 • Sint Annacollege Citaten Louis
  “Ik vind Humane Wetenschappen een interessante richting. Er wordt een brede waaier aan informatie over het dagelijkse leven aangeboden. Ook kunst, actualiteit en de mens staan hier centraal.”
  Louis - Humane wetenschappen
 • Sint Annacollege Citaten Oudlln
  "Door leerkrachten en medeleerlingen, tijdens lessen en reizen heb ik nieuwe culturen, talen en meningen ontdekt. Het heeft me een kritische en open visie op de wereld gegeven."
  Vincent - Oud-leerling
 • Sint Annacollege Citaten Dorien
  "In de richting Sociale & technische wetenschappen komt er veel praktijk aan bod. Je krijgt de kans om creatief bezig te zijn en je kan je kwaliteiten tonen in bijvoorbeeld een groepswerkje, presentatie of eindwerk."
  Dorien - Sociale & technische wetenschappen
 • Sint Annacollege Citaten Lln Meisje
  Er worden veel richtingen op onze school aangeboden en de school geeft om het welzijn van de leerlingen. We hebben uitstekende leerkrachten die ons altijd bijstaan als we het even moeilijk hebben.
  Susan - Latijn
 • Sint Annacollege Citaten Marie Smet
  “Ik heb het gevoel dat leerkrachten echt met je inzitten en een goede band met je creëren.
  Marie - Humane wetenschappen
 • Sint Annacollege Citaten Amin
  Een zeer gedisciplineerde en correcte school met goede regels.
  Amin - Kantoor
 • Sint Annacollege Citaten Lln Meisje
  Het Sint-Annacollege zorgt ervoor dat leerlingen kunnen leren, studeren en vrienden maken. Je wordt niet alleen geholpen door leerkrachten maar ook door medeleerlingen waarmee je een sterke band opbouwt."
  Sanae - Sociale & technische wetenschappen
 • Sint Annacollege Citaten Oudlln
  In de jaren '70 was dit het Sint-Thomascollege. Goede herinneringen aan die tijd.
  Danny - Oud-leerling
 • Sint Annacollege Citaten Oudlln
  Zeer aangename school. Leuke tijden gehad en zeker een goede begeleiding.
  Bonny - Oud-leerling
 • Sint Annacollege Citaten Rania
  "Economische wetenschappen vind ik een heel interessante studierichting, want economie speelt een belangrijke rol in de wereld."
  Rania - Economie
 • Sint Annacollege Citaten Oudlln
  Ik heb hier genoten van mijn middelbare schoolcarrière. Het was een hele goede basis voor mijn verdere studies!
  Inge - Oud-leerling